+359 87 981 9509

Творческа вечер с писателката Неда Антонова

23.06.2023
Вълнението е неописуемо, удовлетворението е безгранично! Срещата с толкова ерудиран човек обогатява, вдъхновява, пробужда! Носи светлина за ума и душата! И ни сочи пътя – към ценностното и стойностното в човешкото битие!
Говорихме за личности със съществен принос за историческото развитие на България. Това са преди всичко жени, чийто живот е останал в сянка. Жени, които с народополезната си дейност са загърбили личното си щастие и са се отдали в служба на обществото и неговото по-добро бъдеще.
Очертахме и пътя, по който историята се пречупва през литературния тип мислене и художествената интерпретация на образите, за да достигне до съвременния читател посредством емоцията.
Впечатлихме се от способността на писателката да използва историята като непресъхващ извор на мъдрост за живота и човека. Философските обобщения ни накараха да се замислим колко много може да дадем от себе си за света и за другите. И колко по-силни сме, когато вложим енергията си в общи действия. За да го има по-доброто утре!